River Hills

Clubhouse

The Community Center for a new development in Brandon, Florida, River Hills featured a welcome center at the project’s entry, 3-building complex of golf, pool, and restaurant.  Arvida commissioned these in 1987; the sense of place was taken from the Florida Bungalow style using Florida limestone, deep overhangs, craftsman style architectural detailing, and generous room heights.

Dining Area

Sustainable Design elements include solar orientation, natural light in the interior using clerestory lighting, use of local materials, and a roof design using Homasote, a highly insulative roof decking material allowing structural rafters to read throughout the interior space.

Welcome Center

This project won a Design Award from the Tampa Bay AIA in 1988.

indiviudal experience

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *